Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Herculadies wint ook laatste duel: 0-5

29 mei 2018 16:30

Op een zonnige zondagmorgen de allerlaatste wedstrijd in een geweldig seizoen. Tegenstander waren de dames van de plaatselijke voetbalvereniging in Westzaan. De Herculadies vierden vorige week het kampioenschap en konden dus vrijuit voetballen...

In de eerste helft de zon in de rug en het verkoelende windje in de rug. In het begin ging het nog gelijk op. Verregaande het eerste bedrijf kregen de Herculadies de overhand en zette Westzaan vast op eigen helft. Het was zoals gewoonlijk wachten op het eerste doelpunt. Bij de zoveelste doeltrap van Westzaan werd er goed druk gezet op de bal.

Daniëlle, als gelegenheidsspits, ontfutselde de Westzaner verdediging de bal, gaf de keepster het nakijken en legde de bal breed voor Tess die het cadeautje heel graag aan nam: 0-1. De druk bleef vol op de ketel maar doordat we te gehaast speelden, gingen veel kansen de mist in. Het werd toch nog 0-2: uit een corner van Denise, kopte Mariska de bal strak in het doel. Met deze stand werd de rust bereikt. Vanaf de Westzaner dugout kwam de opmerking dat de Herculadies maar weinig scoorden.

Rene antwoordde droog dat we in de tweede helft er altijd meer in schieten! In de 15 minuten die er waren om weer op kracht te komen had Rene weinig op of aan te merken. De wissels werden binnen de lijnen gebracht en ging Daniëlle als keepster verder en de minst gepasseerde doelverdediger van Hercules in de spits. Tja, je zal de luxe maar hebben.

Voordat de tweede helft begon nog even geinen met Tat dat ze ging scoren vandaag, had ze nog niet gedaan dit seizoen. De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. De Herculadies volop in de aanval en Westzaan zwaar in de verdediging met hier en daar een speldeprik richting het Hercudoel. Zelfs de reservegoalie was niet te passeren. Gescoord werd er wel en alleen door de Herculadies. Mariska de 0-3 (assist Naomi). De 0-4 uit een door Denise genomen corner.

Tatiana kopte de bal geheel vrijstaand goed in, toch nog gescoord dit seizoen Tattie! De 0-5 kwam er uit een combinatie tussen Tess en Puk die de aanval keurig afrondde. Hierna kwamen de warrige minuten van de scheids, kan gebeuren. Eerst een goal goedkeuren en even later weer afkeuren wegens buitenspel. De tweede afgekeurde goal was nog bizarrer. Westzaan kreeg een vrij trap te nemen. De bal maakte een volledige omwenteling maar kwam voor de voeten van Mariska die gelijk uithaalde en doel trof. Doelpunt afgekeurd omdat de vrije trap niet genomen was. Bij een 0-5 stand maalt niemand erom maar toch. Het laatste Herculadies doelpunt in deze competitie werd gemaakt door Tess (assist Sarjenka).

Lady of the game: Daniëlle

Het was wel een grillig seizoen. Dit kwam alleen doordat er in het begin teams bij kwamen maar ook weer uit de poule gingen. Hierdoor gebeurde het dat je lange periodes zonder voetbal had. Daar doe je niks aan maar het is niet bevordelijk voor de flow waarin je zit. Het zij zo.