Wat voor de één een grapje is, kan voor de ander verschrikkelijk zijn of worden. In de meeste gevallen geef je aan dat het genoeg is en stopt het vanzelf. Maar wat als het ongewenste gedrag gewoon doorgaat?
Is dat wat er gebeurt ongewenst of wordt dit regelmatig zo ervaren? Dan kan dit reden zijn om het er niet bij te laten zitten. Maar wat moet er dan gebeuren?
Leden en vrijwilligers kunnen signalen oppikken waaruit mogelijk zou kunnen blijken dat de gezondheid, welzijn of de veiligheid van een ander lid in gevaar is. Denk bijvoorbeeld aan opmerkingen van leden, of fysieke tekenen die wijzen op mishandeling, verwaarlozing of bedreiging in andere situaties dan die binnen de vereniging (thuis, school, werk).
Maar wanneer kom je in actie en met wie kun je dit bespreken?
Gelukkig hebben we binnen Hercules een vertrouwenspersoon die beschikbaar zijn voor het geval dat er echt wat moet gebeuren en je hierover met iemand moet praten die je onvoorwaardelijk kunt vertrouwen.
Onze vertrouwenspersoon werkt volgens een reglement dat speciaal is opgesteld om duidelijk vast te leggen wat hun taak is en wat we van elkaar mogen verwachten.
Het bestuur is heel blij met onze vertrouwenspersoon Dick. En uiteraard vertrouwen wij erop dat Dick het niet (te) druk krijgt!
 |
Ik ben Dick Emmer, gemeentesecretaris van de gemeente Hilversum. Ik speel bij de zondag veteranen 1, ben getrouwd en vader van drie kinderen. Heb je mij nodig, dan ben ik bereikbaar via vertrouwenspersoon-dick@hercules-zaandam.nl of via 06-43554092. |
Overigens kun je ook altijd contact zoeken met de KNVB. Meer hierover lees je op: www.knvb.nl/vertrouwenspersonen