Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Herculadies winterkampioen na winst op Waterloo

19 december 2017 15:45

Door een 5-0 overwinning op Waterloo en verlies van de directe concurrenten, zijn de Herculadies op koers richting het kampioenschap. Eigenlijk kan het niet meer misgaan, zou je zeggen…

Het jaar 2017 loopt op zijn einde. De man uit Spanje heeft geen gaten in de selectie van de Herculadies geslagen; blijkbaar zijn de dames braaf geweest in het afgelopen jaar. De Herculadies hebben een ongeslagen status in dit seizoen en gingen er voor om dit zo te houden. De laatste wedstrijd van 2017 was tegen Waterloo. Voorafgaande aan deze wedstrijd was er de gebruikelijke bespreking/peptalk door Rene. Het veld was door de matige vorst hier en daar nog voorzien van een laagje rijp maar het aanwezige zonnetje zorgde er voor dat dat snel verdween.

In de luren
In het eerste bedrijf hadden de Herculadies het aangename zonnetje in de rug. Het begin was nog aftastend maar dat veranderde snel. In de 10e minuut stond de 1-0 op het scorebord. Uit een pass van Michelle ging Tess alleen op de keepster van Waterloo af. Tess legde de keepster in de luren en tekende zo voor de verdiende voorsprong. De Herculadies waren de bovenliggende partij ondanks de tegenstand van Waterloo. Kansen en mogelijkheden waren er genoeg om de score een beter aanzien te geven. Na de 1-0 wisten de Herculadies in de eerste helft nog één keer het doel te treffen. Het doelpunt werd gemaakt door Tess uit een pass van Merle. Ruststand 2-0 en gezien het spelbeeld was deze wedstrijd gespeeld. Waterloo had geen enkele uitgespeelde kans gecreëerd.

Makkie
In de rust een opperbeste stemming in de kleedkamer. Rene was in zijn nopjes; hoe kon het ook anders. Het tweede bedrijf was nauwelijks begonnen of de 3-0 was in de 48e minuut een feit. Met een afgemeten pass van Michelle door het hart van de Waterloo defensie had Merle de hoek voor het uitzoeken en liet de keepster kansloos. Doelpunt nummer 4 (52e minuut) was ook een onderonsje tussen Merle en Michelle. Ditmaal was Merle de aangeefster en plaatste Michelle de bal buiten het bereik van de Waterloo keepster in de verre hoek, (4-0). De eindstand werd uit eindelijk 5-0. De laatste goal (60e minuut) van deze wedstrijd kwam op naam van Tess uit een assist van Merle.

Dames, klasse gespeeld. Doelpunten gemaakt en weer de nul gehouden. De punten zijn weer binnen. De concurrentie heeft vandaag punten verspeeld, dus .......

Lady of the game: Lauren

Dames, een lekker begin van het seizoen! 7 gespeeld en 7 gewonnen met een doelsaldo van +40. Rest een ieder fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar te wensen.