Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Herculadies op kampioenskoers

4 december 2017 16:45

Dat het geen spannend potje zou worden, was te verwachten. Want DSOV bivakkeerde in de onderste regionen. En dat zal voorlopig wel zo blijven, want met een 0-8 overwinning drukten de Herculadies hun tegenstander met de neus op de feiten.

Het begon al met de toss: gewonnen door Herculady Tatiana. DSOV heeft een heel jong team dus een beetje fysiek erbij gaf al gauw de doorslag. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van DSOV. In de 7e minuut scoorden de Herculadies voor het eerst: een pass van Michelle zette Tess alleen voor de keepster van DSOV. De eerste doelpoging werd nog gestopt maar de rebound was raak. Was dit de opmaat voor een doelpuntenfestijn?

Vele dotjes
Ondanks de vele dotjes van kansen bleef het lang, heel lang 0-1. DSOV kreeg ook mogelijkheden om te kunnen scoren maar de verdediging van de Herculadies gaf geen krimp. Pas in de 30e minuut capituleerde de uitstekende keepster van DSOV voor de tweede keer: 0-2 door Merle. Dit was tevens de ruststand.

Hoofdrol voor Merle
In het kwartiertje onderbreking gaf Rene aan dat de Herculadies in de tweede helft op dezelfde voet moesten verder gaan en dat de doelpunten dan vanzelf zouden komen. De tweede helft was nauwelijks begonnen of de 0-3 stond in het notitieboekje van de prima leidende scheidsrechter. Merle maakte haar tweede doelpunt in de 50e minuut op aangeven van Michelle. Bij DSOV zakte de moed in de schoenen en het team kwam niet meer van de eigen helft af. In de 52e minuut de 0-4 door Lindsey (assist Merle) en vier minuten later de 0-5 door Michelle (assist wederom door Merle).

Doelsaldo opkrikken
De doelpuntenmachine stokte hierna even door toedoen van de DSOV keepster. In de laatste tien minuten van deze wedstrijd werd er pas weer gescoord. Binnen een tijdsbestek van vier minuten wisten de Herculadies nog driemaal het net te vinden. In de 80e minuut Michelle de 0-6 (assist Isabelle), in de 82e minuut de 0-7 door Lindsey en de laatste goal (0-8) werd gemaakt door Isabelle in de 84e minuut.

Eenzijdige wedstrijd
Over het geheel genomen was het een éénzijdige wedstrijd. Dit soort wedstrijden zijn altijd lastig om de concentratie erbij te houden, niet te verslappen en onnodig punten te verspelen. De Herculadies waren vanaf de eerste tot de laatste minuut gefocust op een goed resultaat zoals de eindstand doet blijken.

Lady of the game: Michelle