Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

09-2 Afsluiten met penalty’s

15 april 2019 14:30

Als coach stuur ik halverwege de week weer even de herinnering voor de komende wedstrijd op zaterdag. Te gast om 09.00 uur bij EVC te Edam tegen de 09-1.
Team weer bijna compleet, 7 man. Maceo (vorige week nog onze topscoorder) en Luca (de sterke verdediger zowel links als rechts inzetbaar) melden zich af.
Hadden we 3 weken geleden nog het onoverwinnelijke gevoel van de uitwedstrijd 1-7 tegen DRC. Zo moeilijk was het verlies de week erop tegen de buren RCZ...6-9. Toch even de “koppies” laten hangen en vorige week tegen SDOB thuis weer een knappe 2-2 neergezet.

Zo is het alweer zaterdagochtend 08.30 uur en staan we op het veld in Edam. De mannen lopen warm en doen de gebruikelijke oefeningen. Overspelen en plaatsen van de bal en Cas inschieten op doel. Voor snelheid en balcontrole nog even afsluiten met een rondo. De mannen hebben er zin in. Hamed neemt de 1e wissel. Cas op doel. Verdediging Rayen, Denizcan en Mustafa. We zetten 2 spitsen in, Thalla en Keanu.

De spelbegeleider van EVC komt op het veld en neemt met beide coaches de KNVB afspraken door. We besluiten gezamenlijk 1 afspraak dit keer over te slaan….de 2 minuten time-out. We delen de mening dat dit niet altijd ten goede komt van het spel. En nu komt het overslaan goed uit. Wat een mooie en aantrekkelijke 1e helft laten beide teams zien. We zijn aan elkaar gewaagd….dat blijkt. Onze verdediging moet hard werken om te zorgen dat er geen doorbraak komt. Rayen loopt zoals gewoonlijk zijn benen uit het lijf en zorgt er voor dat de tegenstanders ontzag voor hem krijgen. Aantal pittige duels zorgen ervoor dat er zo nu en dan een aanvaller van EVC abrupt tot stilstand wordt gebracht. Boem is ho, het geluid van botsende scheenbeschermers en Rayen heeft de bal. Voor Denizcan op links en Mustafa op rechts is het ook keihard werken. Zo lukt het hen af en toe om de bal geplaatst te geven aan Thalla of Keanu. Thalla loopt zich vast op 3 tegenstanders…..ze hebben in de gaten dat hij snel en handig is met de bal. Ze zetten hem vast. Door hem te wisselen met Hamed proberen we een andere aanval. Ook Hamed lukt het niet. Dan ons geheime wapen van vandaag Keanu….hij kan via rechts vrijlopen en krijgt een aantal mooie kansen….missen net doel...balen….. We zijn bijna bij het eerste doelpunt….. Cas krijgt nog een aantal ballen te verwerken en houdt tot het fluitsignaal de nul.

In de rust wordt de “meter” limonade snel opgedronken en willen de mannen weer naar het veld. Niet te houden...hongerig naar de eerste doelpunten.

We starten met ongewijzigde opstelling en onze speelhelft krijgt de eerste zonnestralen te verwerken…..heerlijk voetbalweer. Enthousiaste ouders van beide partijen langs de lijn. Net als de 1e helft klaar om aan te moedigen. Er heerst een lekkere sfeer.

Fluitsignaal valt en de mannen gaan weer hard aan de slag. Niet te vergeten dat Rayen zijn nieuwe voetbalschoenen nog geen doelpunt hebben gemaakt...hij krijgt een aantal keer de kans om via de zijkanten met de bal aan zijn voet richting doel door te breken. Een goede verdediging weet hem keer op keer te stoppen. Ik vrees dat zijn schoenen dit keer nog geen kans tot treffen krijgen. Dan krijgt Thalla een bal hard in zijn gezicht….fikse bloedneus zorgt ervoor dat hij snel gewisseld moet worden. En dan te bedenken dat hij net weer in het spel was gebracht. Thalla wordt door onze ouders opgevangen en de zakdoekjes komen uit de tas….de verzorging zit goed...ik kan mij weer op het spel richten….. Keanu breekt nog een paar keer door...maar helaas het wil niet lukken…..

Dan geef ik Denizcan een wijziging in zijn spel door…..niet blijven hangen op eigen helft als linkerverdediger, maar opschuiven naar voren. Dat werkt...hij krijgt de bal goed aangespeeld door Rayen en hij krijgt snelheid op weg naar het doel, nog even 2 man verdediging uitspelen en dan met een lage bal in de verre hoek is de keeper van Edam kansloos…..JA…...eindelijk de 0-1 ! De mannen zijn opgelucht, loon naar werken. High fives vliegen rond. Op naar het volgende doelpunt. En dat valt niet snel hierna...weer de snelheid en het slimme spel van Denizcan, hij weet weer te scoren. 0-2.

De mannen zijn uitbundig…..maar zo snel als onze doelpunten krijgen we er snel 1 tegen...een bal snoeihard in de linkerhoek…..Cas komt met een mooie duik net een vinger te kort om de bal eruit te houden…...1-2. Nog een paar minuten te spelen...spannend….

Toch een beetje de scherpte eraf bij de Herculieten, want snel hierop door een te korte terugspeelbal krijgt EVC de bal er weer in 2-2. Dan krijgen we nog een aantal minuten 2 jagende partijen te zien…. op jacht naar de winst…..tong op de schoenen van het rennen….. Eindsignaal…..

Een applaus van alle ouders voor deze mooie wedstrijd. Een gelijkspel is het maximaal haalbare vandaag.

Gebruikelijk is om beide teams te laten afsluiten met penalty’s….zo nu ook. Voor onze Herculieten de manier om nog te bewijzen dat ze vandaag de beste zijn. En of ze dat laten zien. Snoeiharde ballen in alle hoeken….een verdwaalde bal op de lat. EVC wil natuurlijk het tegendeel bewijzen….het lukt ze niet. 1 treft doel. De rest weet Cas op keeper waardige wijze uit zijn doel te houden. Afsluiten met handenschudden en met opgeheven hoofd de kleedkamer in. Daar met de mannen, zittend op een rij op de bank, de wedstrijd nog even kort doorgenomen. Allemaal dik tevreden met het gespeelde spel. Nu van een lange rust gaan genieten. De meivakantie voor de deur. Zaterdag 11 mei zijn we weer aan de beurt. Uit bij TOB Amsterdam.

Fijne vakantie mannen ! Een trotse coach.