Vrijwilligers gevraagd - Hercules Zaandam

Vrijwilligers gevraagd

Steun je club, wordt vrijwilliger!

We kunnen alle hulp gebruiken! Zo zijn wij bijvoorbeeld altijd op zoek naar ‘gastheren/vrouwen’. Op een wedstrijddag begroet je de bezoekende tegenstanders in het wedstrijdsecretariaat en bied je een kop koffie aan. Je geeft de elftallen een sleutel en ondersteunt bij het in vullen van de digitale wedstrijdformulieren. 

Je helpt je club, het is altijd gezellig (je werkt nooit alleen) en je zorgt dat de bezoekende clubs zich thuis voelen. Heel belangrijk voor de uitstraling van Hercules!

Heb je zin om af en toe (of vaak!) te helpen als gastvrouw/heer, meld je dan aan bij het secretariaat!

Wil je op een andere manier iets betekenen voor de club…kijk dan bij “vacatures” of in het “Taak- en functieboek“. Je kunt natuurlijk ook gewoon eens binnenlopen bij het secretariaat of je trainer/coach aanspreken!

————————————————————————–

 

Functieboek sc Hercules Zaandam beschikbaar

We hebben een functieboek voor onze vereniging waarin de taken en functies vastgelegd worden.

Waarom? 
Voor iedere organisatie is het belangrijk te weten welke taken er moeten worden gedaan om een organisatie zodanig te laten functioneren dat daarmee het gewenste doel wordt bereikt. In ons geval is “voetballen” het voornaamste doel van de onze organisatie.
Daarnaast kijk je naar de samenhang van de noodzakelijke activiteiten inclusief de functies.
Door het definiëren van functies wordt duidelijk wie wat doet en waarvoor verantwoordelijk is om daarmee het gewenste doel te bereiken.
Voorbeelden zijn; het regelen van trainingen, voetbalwedstrijden of kantinediensten.
De uiteindelijke samenhang van functies wordt weergegeven in een organogram.
Op de laatste 3 pagina’s van dit functie boek staan de organogrammen weergegeven die voor onze vereniging van toepassing zijn.
Alleen op deze manier wordt een organisatie functioneel bestuurbaar.

Waar kan ik het functieboek vinden?

Het functieboek is hier beschikbaar en is voor iedereen toegankelijk.
Ook is een exemplaar beschikbaar op het wedstrijd secretariaat.
Dit boek is een startdocument van waaruit wij samenwerken en gezamenlijk ons voornaamste doel realiseren namelijk voetballen.
Door met dit boek te werken wordt vanzelf duidelijk of aanpassingen in onze organisatie nodig zijn. Wijzigingen en of aanpassingen in de organisatie of van een functie wordt door het bestuur bekrachtigd en daarna verwerkt in dit functieboek.

Met de introductie van dit functieboek gaan wij samen werken en bouwen aan onze organisatie gericht op een gezonde toekomst.

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!