Vrijwilligersavond 20 mei zeer geslaagd: een 10 met een speldje!

22 mei 2022 11:00

Koos Schilder

Voor het eerst na coronatijd kon Hercules zijn vrijwilligers eindelijk weer eens zijn dank laten blijken in de vorm van een Vrijwilligersavond met BBQ. Deze werd uitstekend verzorgd door Keurslagerij Gebr. Groot. Slager Groot uit de Westerwatering stond zelf achter de 'kachel' op ons prachtig overdekt terras. Het bleef nog lang 'onrustig'!

Prachtig om te zien dat er een mooie opkomst was met een mooie mix van jong en oud.  Voorzitter Jan de Haas opende de avond met een speciaal woord van dank en bewondering aan onze technische staf, trainers, assistent trainers en iedereen die tijdens de afgelopen corona periode - zodra dat maar enigszins kon - het voetbal mogelijk heeft gemaakt. 

Ook waren onze nieuwe jubilarissen uitgenodigd om 'eindelijk' hun speld in ontvangst te nemen. Iets wat normaal tijdens de Algemene Ledenvergadering gebeurt. Maar omdat de ALV's de laatste twee seizoenen een zeer sober karakter hadden, werden de jubilarissen deze keer tijdens de Vrijwilligersavond in het zonnetje gezet. Omlijst met mooie verhalen en anekdotes kregen de jubilarissen hun speld en bloemen uitgereikt. Waar mogelijk was er nog een oude clubkrant beschikbaar om de feiten uit de 'sterke' verhalen nog even te bewijzen. Daarvoor kwamen soms antieke exemplaren van 't Leertje en Rood-Zwart uit de kast van Toon Nugter.  Mooi was het toespreken van jubilaris Omar door vader Carel van de Nes. Zo mogelijk nog mooier was het dankwoord van Omar. Hij dankte hierbij zijn moeder voor alle (stille) steun die het thuisfront al van kleins af aan had gegeven om de voetbalpassie van vader en zoon mogelijk te maken. Iets wat menig gezin zal herkennen (van toen en misschien ook wel van nu)! 

Bij de fusie was een jubilarisspeld voorbestemd voor diverse jubilea. Het 70-jarig jubileum zat daar niet bij, want dat waren onvoorstelbaar veel 'dienstjaren' bij elkaar. Maar met A. Punt (helaas niet in staat om aanwezig te zijn), Co Nugter en Cees Goudriaan was er in twee jaar tijd weldegelijk een trio met een briljant aantal lidmaatschapsjaren achter de naam. Hiervoor had het bestuur een prachtige standaard laten maken die hen werd aangeboden.  Deze reeks werd afgesloten met een standaard voor wijlen Piet van Nugteren, die bij leven ook het 70-jarige jubileum had bereikt.  Dit eerbetoon werd postuum uitgereikt aan zijn weduwe, Ada.

Het bestuur kijkt zeer tevreden en dankbaar terug op onze vrijwilligersavond. We zijn ernorm blij trots op iedereen die zo enorm betrokken is bij onze vereniging door daar tijd in te investeren. En of dat nu vaak is of soms, tijd is niet maatgevend voor de betrokkenheid van een vrijwilliger bij een vereniging. Het is het oog hebben voor wat er binnen Hercules gebreurt, welke dingen er hierbij (nog) beter kunnen, en de wil om ook zelf een steen(tje) bij te dragen aan het creeren van een plek waar iedereen zich thuis voelt. En dan ontstaat er iets mooi's! Iets wat de oudere garde ook in hun tijd al heeft ontdekt en heeft leren waarderen tot op de dag van vandaag. Onze vrijwilligersavond is dan slechts een heel klein dankbetoon aan al onze vrijwilligers, want onze dank is niet in een BBQ uit te drukken! Toch hopen we het gevoel van dankbaarheid deze avond te hebben kunnen overbrengen.

PS: Wie aanwezig was en foto's wil delen: stuur ze in naar info@hercules-zaandam.nl
Bron: Bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!